Onderhoud

ONDERHOUD VOOR UW VLOER

Je wilt je houten vloer graag mooi maken en/of mooi houden. Goede vloerverzorging is daarom belangrijk. Deze vloerverzorging bestaat uit het schoonmaken van je houten vloer en het onderhouden ervan.

KRIMP EN UITZET

Met enige regelmaat krijgen wij als parketspecialist, elk jaar opnieuw, telefoontjes met vragen van de klanten omtrent het vormen van scheuren en naden in het parket. Het is bepaald niet gemakkelijk om U als klant op dat ogenblik op zijn gemak te stellen en hem uit te leggen dat het gaat om een heel natuurlijk fenomeen dat te maken heeft met uitzetten en krimpen van hout.

LUCHTBEVOCHTIGERS

Uw vloer vraagt om de ideale omstandigheden zodat U optimaal van Uw vloer kunt genieten. Door een luchtbevochtiger aan te schaffen creëert U de ideale luchtvochtigheid. Er wordt niet voor niets gezegd: Niets is hier zo veranderlijk als het weer. Door het weer is ook de luchtvochtigheid elke dag anders. De ideale luchtvochtigheid is tussen 55% en 65%. Daarom ook ons advies om een luchtbevochtiger aan te schaffen. Het is een eenmalige aankoop en U doet er Uw vloer en een groot plezier mee maar nog belangrijker ook U zelf. Wij hebben in onze showroom altijd een luchtbevochtiger die bij U en Uw vloer past.

ADVIES ONDERHOUD OLIE EN LAKVLOER

Wanneer en hoe vaak je jouw houten vloer moet reinigen en onderhouden is met name afhankelijk van hoe intensief de vloer wordt gebruikt. Het type afwerking kent ook zijn eigen onderhoud, want een was- en een olievloer vragen in het eerste half jaar wat meer aandacht dan een gelakte vloer. Na verloop van tijd zijn echter met name je gezinssituatie en leefgewoonte bepalend voor de benodigde frequentie van reiniging en onderhoud. Hieronder vind je enkele tips & adviezen voor het beste onderhoud van jouw vloer.

ADVIES ONDERHOUD QUICK-STEP PARKET

Houten Quick-Step-vloeren zijn niet alleen authentiek en stijlvol, ze vragen ook weinig onderhoud doordat ze vooraf met een bescherming laag bewerkt zijn. Volg gewoon het advies van onze deskundigen en je vloer blijft er jarenlang stralend uitzien!

ADVIES ONDERHOUD QUICK- STEP LAMINAAT & PVC

Je nieuwe vloer in perfecte staat houden is eenvoudig en gemakkelijk. In de meeste gevallen zullen dagelijkse hulpmiddelen zoals, stofzuigen en dweilen met Quick-Step clean, volstaan om je vloer netjes en schoon te houden. Volgt u ons advies, dan kunt u nog jarenlang genieten van dat 'nieuwe vloer'-gevoel.